Toimitusjohtajan terveiset – KRAO:lla on koulutuskiireitä

Julkaistu 12.4.2022|Yleinen

Vuoden 2021 lopulla alkaneet veturinkuljettajakurssit aloittivat KRAO:lla työntäyteisen rupeaman, joka on jatkunut myös koko kuluvan vuoden. Parhaillaan meillä on käynnissä viisi kuljettajakurssia eri vaiheissaan.

Kuljettajakoulutus jakautuu teoria- ja työnopastusosioihin, mikä mahdollistaa kurssien samanaikaisuuden kohtuullisilla tila- ja henkilöresursseilla. Näiden lisäksi KRAO:lla toteutuu runsaasti eri radanpidon pätevyyskoulutuksia ja pienimuotoisia, pääsääntöisesti teollisuusraiteille kohdistuvia, kuljettajakoulutuksia. Ennen kesän ratatyösesonkia aloitamme vielä yhden uuden kuljettajakurssin ja alkusyksystä kuljettajakoulutuksia käynnistyy jälleen lisää.

Koulutusten suuren määrän ja vahvan tilauskannan myötä KRAO:n liikevaihto on nousussa ja tulos tulee mahdollistamaan koulutusten kehittämisen jatkamisen. Olemme investoineet moderniin koulutusteknologiaan päivittämällä dieselveturisimulaattorimme, joilla voidaan nyt harjoitella myös veturin ohjaamista radio-ohjaimella. Tulemme jatkossakin tuomaan digitekniikan mahdollistamia uusia tapoja oppia koulutuksissamme.

KRAO on aloittanut projektin, joka tähtää simulaattoreiden tehokkaampaan hyödyntämiseen kuljettajien kertaus- ja täydennyskoulutuksissa. Loppuvuodesta 2022 tulemme pilotoimaan koulutuksen yhdessä asiakasyritystemme kanssa ja hiomme siitä yhdessä vaikuttavan koulutuskokonaisuuden.

KRAO:n kouluttajarintamaa on tämän vuoden aikana tullut vahvistamaan Jussi, jonka pääasiallinen tehtävä on kuljettajakoulutuksissa. Lisäksi asiakaspalvelussamme on aloittanut Sari, joka täydentää Eijan eläköitymisestä syntyvää aukkoa asiakaspalvelutehtävissä. Eija on juuri aloittanut vuosiloman ja jää eläkkeelle kesään mennessä.

Pieniä varjoja koulutustoimintaan luo tämänhetkinen maailmantilanne. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä johtuvat pakotteet vaikuttavat myös rautatieliikenteeseen, joka tapahtuu Suomen ja Venäjän rajan yli. Suomen rautateillä on ollut runsaasti rahtikuljetuksia, joita tällä hetkellä ajetaan hallitusti alas. Pidemmällä aikajänteellä liikenteen väheneminen tulee vaikuttamaan myös koulutustarpeeseen.

Kouvola 12.4.2022
Kari Tähti, Toimitusjohtaja

Kari Tähti